De APS Behandeling

Een APS behandeling is een pijnvrije behandeling. Cliënten ervaren eerst een tinteling. In de praktijk wordt onder dit niveau behandeld, waardoor er van de behandeling niets wordt gevoeld.

Het APS signaal wordt met speciale elektroden op het lichaam overgebracht. Daarmee wordt het signaal naar de aangedane plek gevoerd. Zo wordt er lokaal gewerkt aan een snel herstel.APS therapie is volkomen veilig en goedgekeurd door de inspectie voor gezondheidszorg.

Er vindt een uitvoerig intake gesprek plaats, om een duidelijk beeld te krijgen van de klachten.

Er wordt gekeken of er contra-indicaties zijn. Indien nodig wordt er contact opgenomen met de behandelend arts. Wanneer er geen bezwaren zijn wordt er een persoonlijk behandelingsplan opgesteld, waarna met de eerste behandeling wordt gestart.

Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Voor het beste resultaat zijn 3 behandelingen in de week het meest efficiënt. De meeste cliënten voelen na twee tot zes behandelingen vermindering van de pijn of de klachten, of zijn zelfs klachtenvrij. Dit hangt samen met de aandoening en vitaliteit van de cliënt. Na drie weken wordt geëvalueerd en wordt in overleg de verdere behandeling besproken. 

APS therapie wordt vergoed door vele zorgverzekeringen. Vraag hier naar bij uw zorgverzekeraar.

 

CONTRA-INDICATIES

APS therapie mag niet gebruikt worden in de volgende situaties:

  • Wanneer de persoon een elektronisch implantaat heeft (pacemaker etc.)
  • Wanneer de persoon gediagnosticeerd is met kanker
  • Wanneer de persoon lijdt aan epilepsie
  • Wanneer de persoon nog niet kan aangeven wat hij/zij voelt (de persoon moet minimaal ouder zijn dan 2 jaar).
  • Wanneer de persoon zwanger is.
  • Wanneer de persoon recentelijk een hersen- of hartinfarct of acute trombose heeft gehad (minder dan 3 maanden geleden).

Het APS apparaat kan veilig worden gebruikt door personen met een knie en/of heupprothese of andere prothesen of metalen/keramische implantaten. “Passieve” implantaten zijn dus géén contra-indicaties.


Benodigde gegevens voor uw zorgverzekering

AGB code zorgverlener: 90042762 M.J. van Luijk

AGB code praktijk:           9051547

BVAT

Geaccrediteerd therapeut registratie nummer: 454